HealthGoing vidare i topp 12!

healthgoing sep 29, 2016

Hej på er!

Som rubriken avslöjar har HealthGoing gått vidare i första omgången, woho!

Ska lite snabbt försöka summera dagen innan jag måste lägga mig, blir upp tidigt imorgon för att finslipa slutpitchen!

Dagen började med en underbar och spännande frukostbuffé, måste varit första gången jag äter fyrkantig äggröra med konsistens som en pannacotta i alla fall 🙂

Därefter hade vi flera olika föreläsningar fram till lunch, där bland annat borgmästaren i Marijampole pratade. Det är en hel del kameror och filmande igång kan jag säga, hehe. Efter lunch fick vi en föreläsning om start-up och pitchar, för att sedan pitcha själva varsin idé utan förberedelse och detta på endast 1 minut! Och på engelska såklart. Trots att jag övat framför spegeln, min sambo och i duschen så blev detta helt överväldigande. Jag blev faktiskt riktigt nervös, vilket jag inte längre blir på samma sätt när jag gör det på svenska. På feedbacken verkade det åtminstone inte märkas, men jag glömde däremot lite småsaker som jag i min egen bedömning kände mig missnöjd med. Därefter fick alla tävlande varsitt stort papper med sitt idénamn på, samt 3 röster i form av klisterlappar att rösta med. Ni kan ju förstå hur spännande och nervöst det var att se hur lapp för lapp sattes på både min och andras. Allt detta räknande och omräknande… Sedan bad de dem med flest lappar rada upp sig på andra sidan, de började på 20 lappar, 19, 18 osv. Blev så orolig att jag inte skulle komma med! Tänkte tusen tankar och vågade knappt titta mot slutet.

Men jag kom som sagt vidare, och det gjorde även den andra svenska deltagaren. Heja Sverige!

När vi med ”vinnande” idéer radat upp oss färdigt fick vi i uppdrag att hitta minst 5 teammedlemmar från minst 3 olika länder. Kul nog kom 2 från Finland fram till mig direkt efteråt och berättade att de verkligen gillade idén, sedan har vi även från Norge. Känns jättebra då de besitter erfarenheter som jag tror gör oss till ett starkt team. 🙂 Dock blev vår första pitch tillsammans inte så jättelyckad, då tiden hann gå ut innan vi pratat färdigt. Till och med innan alla hann prata :/ Men vi tar nya tag imorgon då det verkligen gäller och priset går upp mot 4000 euro, så heja på oss nu!

Under kvällen blev det middag ute med spännande buffé, folkdans och ännu mer nätverkande. Kom tillbaka till hotellet rätt sent så tror inte så många hinner öva på pitcharna inför imorgon då de är direkt efter frukost. Åh, nu blev jag nervös igen. Nåväl, lite sömn hoppas jag gör susen.

Lägger upp lite bilder från dagen, och imorgon vid lunch så får vi reda på hur det gått!

/Felicia

Här spenderades stora delar av dagen med föreläsningar och pitch.

Uppdukat för fest!

Litauisk folkdans till maten.

Taggar