HealthGoing backas av Almi Invest

healthgoing jun 25, 2018

HealthGoing siktar mot att bli en ledande sökmotor för kvalitetsgranskade recept, träningsövningar och hälsotjänster. Deras första publika prototyp fick upp mot 20 000 månatliga användare och nu får de stöd av Almi Invest för att bygga nästa version.

Grundaren Felicia Provender är idrottsstudenten som blev skadad och googlade inspiration på rehabövningar, men som istället blev förtvivlad över den kopiösa mängden oseriösa aktörer som dyker upp i sökresultaten när det kommer till kost- och träningsråd. Inom samma tidsram klagade hennes klasskompis på hur ensidigt hon kunde äta på grund av multipla matallergier. Det la grundidén till hälsoportalen HealthGoing.com, där du som användare garanteras att källorna är tillförlitliga och kan använda smarta filter för att enbart få förslag som passar just dig. Gratis eller med premiumfunktion för 19 kr /mån.

Hitta recept efter valda och uteslutna ingredienser, kategorier som bl.a. ”Billigt” eller ”Bra före/efter träning” och ta hänsyn till eventuella allergier. På samma sätt hittas träningsövningar efter vilka muskelgrupper du önskar träna, med eller utan redskap och ger förslag på rehabövningar om du har en skada.

HealthGoing erhåller också en sök- och jämförelsetjänst på certifierade personliga tränare, dietister och coacher. Användare får en enkel översikt samtidigt som rådgivarna kan sälja och utöva sina tjänster på plattformen mot en låg procentuell provision på försäljningen.

Investment manager Henrik Larsson klargör att bolaget håller på att lägga grunden för att branschen ska uppnå en fokuserad och kvalitetssäkrad tjänst för slutanvändaren, samtidigt som innehållsägarna får en tillförlitlig plattform och bra exponeringsyta.

”Det är riktigt tidig fas men marknaden är enorm och växer fort så det känns som en spännande investering för oss i Norra Mellansverige fonden. Grundaren Felicia är samtidigt en ambitiös och flitig entreprenör med ett stort driv som gör beslutet enklare. Nu hoppas vi att nästa lansering ska få den genomslagskraft bolaget hoppas på.” - Henrik Larsson, Invest Manager.

HealthGoings grundare Felicia Provender. Fotograf: Emmy Jonsson.

Taggar