Go’kväll från Litauen!

healthgoing sep 28, 2016

Labas vakaras! (God kväll på Litauiska)

Bilden ni ser är vår utsikt från hotellrummet i Marijampole, som för övrigt är toppen! Vi svenskar och norskar som samåkte från flyg, kom fram lite för sent till hotellet enligt tidsschemat, men ändå fixade de i ordning tvårätters åt oss allihopa, innan vi skulle bege oss vidare på en guidad busstur och ett studiebesök till Litauens första sockerfabrik.

Väl framme på sockerfabriken fick vi givetvis se hur det såg ut när allt var igång, men de har också skapat ett museum som vi exklusivt fick ta del av, då det tydligen bara varit öppet i några veckor. Besöket på sockerfabriken skulle ge oss inspiration till vårt eget entreprenörskap och idégenerering, men det bjöds också på speciella produkter gjorda på socker. Så som sockerchips och sockervodka… Och det är väl inte riktigt i min HealthGoing-anda om jag säger så! Men det är alltid kul att träffa människor som brinner för sin sak, även om vi kanske inte delar samma åsikt.

Sockerfabriken i Marijampole.
Verktyg de använde sig av på 30-40talet.
En japansk trädgård av socker.
Inne i fabriken.
Bild på deras egentillverkade sockerchips.

När alla åter igen var tillbaka på hotellet var det dags för trerätters, och utan att gå in för mycket på maten, så vet jag inte om jag med ord kan beskriva hur lyxigt det är att gå från att göra sin egna matlåda, till att ha en servitris som tar din tallrik samma stund den blir tom och hämtar nästa fantastiska rätt som gör dig hungrig igen fastän du tidigare trodde att du var mätt :’D På sätt och vis är det väl tur att vi bara har det såhär i 3 dagar hehe…

Under middagen fick jag i alla fall chansen att lite kort visa och pitcha min idé om HealthGoing på engelska, för en intresserad kvinna som satt vid vårt bord. Och trots att jag sovit lite och haft en lång dag och restid på 7 timmar så kändes det ändå helt okej. Hon ska bli medlem så fort HealthGoing blir översatt till engelska, woho!

Efter middagen skulle det egentligen vara en valfri gemensam aktivitet i ett konferensrum, men då den var valfri så slutade det med att nästan inga kom. Jag gick dit, men det var bara rysktalande så jag får antingen lära mig ryska eller hoppas på lite mer engagemang av gruppen imorgon. Kan i och för sig förstå att alla är trötta efter en lång resa hit, jag kommer däcka när som helst efter att detta inlägg är färdigskrivet.

Kort summerat är jag riktigt nöjd med hotellet, trött i huvudet efter en lång dag men hur taggad som helst på morgondagen! Hoppas få ett internationellt HealthGoing-team nu, heja gärna på mig i en kommentar så blir jag superglad.

Bild på hotellrummet hos fyrstjärniga Mercure Hotel i Marijampole.

Hoppas att ni får en fortsatt fin kväll och sov så gott! 🙂

Taggar